Szólóizmus

avagy egyedül (is) szép az élet.

Creaktor  •   2019

Szinglik, minglik, mozaik-ok és társaik… a hagyományos családmodell úgy tűnik a múltté. Bár a gazdasági racionalitásnak és az ősi etikai normáknak is ellentmondani látszik, de tény, hogy manapság a leggyorsabban az egy-személyes háztartások száma növekszik.

Mit jelent ez a gazdaságnak?

Aki ezt a réteget célozza meg termékeivel, annak érdemes a nagy dobozos, XXL-, vagy családi kiszerelések  helyett inkább az egyszemélyes mennyiségekben gondolkoznia. A szingliség társadalmi elfogadottsága is változóban van, érdemes ezt az önelégült házasoknak is tudomásul venniük. Egyre népszerűbbek az olyan randi-appok, mint a Tinder, és aki szeretne előre gyakorolni egy élő találkára, annak már randi-szimulációs alkalmazások is elérhetők.

Rakéta-sebeséggel terjednek az egyszemélyes célcsoportra célzó szervezett élményutazások, a gyermekeküet egyedül nevelő anyukáknak segítő szolgáltatások, az olyan mozgalmak, mint a “Menj ma egyedül moziba” (Masturdating), vagy az olyan extrém őrült szolgáltatások, mint a self-marriage, aminek lényege, hogy egy önjelölt “anyakönyvvezető” segítségével megházasodhatsz önmagaddal.

Amazon Echo Look – Társad az öltözködésben

A legnagyobb találmány, amit egy szingli csak elképzelhet magának – mondja az Amazon az Echo Look nevű eszközéről, amely kérésre fotót, videót, 360-fokos képet készít tulajdonosáról és az Amazon virtuális asszisztense azaz Alexa segítségével még stylist-tanácsadást is nyújt.